| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rudy_tcz
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 16:35 Temat postu: Merida Kalahari 500... |
|
|
Słuchajcie, w planach ma dostosowanie mojej kalahari do tricków, czyli nowe koła, pegi, amortyzatro z przodu... I mam w plani przemalowanie na biały mat... Macie moze zdjcia jak to bedzie wyglądało w realu? Z góry thx.! _________________ Meridka Kalahari 500... xD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
evol_umf Doświadczony biker

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 19:35 Temat postu: |
|
|
Rama z serii kalahari nie jest przystosowana do zakładania pegów i wyczynowej jazdy grawitacyjnej. Jej geometria, profile i spawy nie są obliczone dla przeciążeń powstających podczas robienia choćby bunny-hopa czy side-hopa. Jeśli koniecznie chcesz uzyskać jakiekolwiek porady w tym temacie na forum meridy to jedynie do modeli takich jak "dirt fun" czy "hardy".
Do aluminiowych ram nie zakłada się pegów, bo nawet dobrze zaparte o haki po prostu zgniotą je i wygną oś piasty.
Rower z amortyzacją nie ma miejsc na mocowanie pegów.
Ramy z serii kalahari świetnie sprawdzały się w jeździe crossowej, nawet przy amortyzatorach o skoku rzędu 130mm dobrze prowadziły się w terenie ale to tylko podstawowy model ramy ze stajni meridy.
Jeśli chcesz katować tą ramę, to sprzedaj ją na allegro i kup coś z cr-mo, bo na pewno ktoś będzie z niej zadowolony.
Nigdy nie używaj sprzętu niezgodnie z jego przeznaczeniem - TO GROZI KALECTWEM I UTRATĄ ZDROWIA LUB ŻYCIA! _________________ Jak by ktoś komuś coś, to ja tyle - o ile, co i owszem.
Merida AM TFS DISC + Marzocchi drop off III 150 QR20 + trochę śmieci; jeden w produkcji  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michal_kat Doświadczony biker
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 07:11 Temat postu: |
|
|
| evol_umf - przypominasz sobie już taki na forum był co chciał skakać na podobnym sprzęcie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
evol_umf Doświadczony biker

|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 15:02 Temat postu: |
|
|
No coś było, ale co masz na myśli wspominając ten wątek? _________________ Jak by ktoś komuś coś, to ja tyle - o ile, co i owszem.
Merida AM TFS DISC + Marzocchi drop off III 150 QR20 + trochę śmieci; jeden w produkcji  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|